(vervolg) NY, NY and shipping up to Boston
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Tom
01 April 2009 | Verenigde Staten, Urbana
(of vandaag, zie vorige pagina :P)
Boston is dus maar een kleine stad voor Amerikaanse begrippen. Alleen hier is dus de Amerikaanse revolutie begonnen. Dat allemaal omdat de koning van Engeland extra belasting op thee wilde gaan innen. Daarop gingen een paar revolutionairen als indianen verkleed naar de haven van Boston om daar 3 vaartuigen te enteren en al de thee over boord te gooien. De beroemde Boston tea party :)
En in de stad kun je het Freedom Trail lopen. Dat is een route langs alle historische bezienswaardigheden die te maken hebben met de revolutie. Het was erg mooi om de geschiedenis van het jonge Amerika te zien. O ja, ik heb ook een nieuwe camera gekocht en veel foto's genomen. Ze zijn weer te zien op mn picasa site.
Maandagavond heb ik heerlijk Sushi gegeten samen met Liesbeth. En heerlijk verhalen van vroeger opgehaald :) Altijd erg mooi om vrienden te zien Die avond hebben we een paar :P biertjes gedronken bovenin een hoge wolkenkrabber (Prudential tower). Veel mensen weten niet dat daar bovenin een bar zit die eigenlijk helemaal niet zo duur is en waar het uitzicht echt super is. Later op de avond begon er ook nog een live jazz bandje te spelen, dus het was helemaal fantastisch.
Dinsdag even naar de Scheepswerf geweest waar een replica van de USS Constitution ligt (het eerste echte marine schip van de nieuwe Amerikaanse natie en waar ze flink Britse ass mee gekickt hebben :P). Daar was ook een erg mooi museumpje met info over de handel die Amerika dreef in de Middellandse zee en hun oorlogen met Tripoli en Algiers (de steden waar veel piraten vandaan kwamen).
Dinsdagavond natuurlijk weer in de kroeg beland :) Deze keer een soort Vlaamsche Reus achtig iets.
En nu zit ik in't hostel in New York :) Ze hebben hier een poule tafel en een tafeltennis tafel. Alleen de keus van de poule tafel zijn een beetje gaar. Ze hebben allebei geen topje (hm..hoe noem je zo'n ding ook alweer) en met eentje kun je je tegenstander even flink lek steken.
De komende dagen ga ik even wat rondstruinen in New York. Net even gepooled en wat gegeten met een Israelische jongen. Die liet me ook even bezienswaardigheden zien op de kaart die hij had gekregen. Ik wil zeker weten naar het vrijheidsbeeld en even naar ground zero en het museum dat daarbij hoort. Er zijn hier vanuit het hostel ook wat tours, wie weet dat ik daar ook s mee ga. Maar vanavond even een relaxte avond en morgen even een relaxte dag (even wat kleren wassen). O ja, morgenochtend ook even joggen in central park :) Chill :)
Nu is het wachten op Erik, die komt de 6e. De 7e gaan we naar Madison Square garden de New York Rangers kijken. De reis naar Washington en het hostel daar is ook geregeld. De vlucht naar LA geboekt en het hostel daar ook. We zitten aan het strand bij Santa Barbara :) Haha hopen dat het mooier weer is dan toen ik hier aankom. Het was heerlijk Nederlands weer :)
Ok mensen, er komen vast veel meer lange verhalen aan in de toekomst. Nu even lekker uitrusten voor een mooie tijd in New York!
Ciao!!
groeten van ons uit Swifterbant. P.T. -
02 April 2009 - 09:48
Bertha:
Dag Tom
Mooi om je verhalen zo mee te lezen.
Ik ben stinkend jaloers.
De foto's bekijk ik vanavond even
Oma bekijkt en leest ze zaterdag .Het is n.l mooi fietsweer.
Heeeeeele fijne ,reis.
Liefs -
02 April 2009 - 23:56
Tom:
De foto's van Boston en New York staan achteraan op mn picasa foto site. Op een of andere manier zet google ze niet op chronologische volgorde. -
04 April 2009 - 07:25
De Uiltjes:
Hoi Tom
Wij lezen vol enthousiasme jouw reis verslag en nu op naar LA
Hier was het gisteren 20 graden,volop zomerweer.
We hebben er volop van genoten. -
04 April 2009 - 13:23
Oma:
Je zult wel heel wat te vertellen hebben als je weer thuis bent.
Geniet maar flink van je reis.
veel liefs van mij