Wilhelmus van Nassauwe - Reisverslag uit Swifterbant, Nederland van Tom Uil - WaarBenJij.nu Wilhelmus van Nassauwe - Reisverslag uit Swifterbant, Nederland van Tom Uil - WaarBenJij.nu

Wilhelmus van Nassauwe

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Tom

30 April 2009 | Nederland, Swifterbant

Hallo lieve kijkbuiskinderen,

Mijn laatste weblog dan op de mooie dag van de Koninging. Gisterochtend vroeg ben ik vanuit Philadelphia aangekomen in Amsterdam. Na een powertrip van de Amerikanen in Philadelphia (de passagiers moesten 2x inchecken, want er moest een apart stempeltje met 'documents phil, OK' op je boarding pass, dat ook in Amsterdam gechecked werd, yeah right) en de laatste lange vlucht (van velen), was ik blij dat ik in het nuchtere Nederland was.

Nog even een korte terugblik op mijn laatste dag in Amerika. De laatste grote stad op mijn reis, was San Francisco. Na met de trein vanuit Davis er naar toe gereisd te zijn, was dit toch echt de zogenaamde icing on the cake. Een mooie mix met Spaanse wortels en vleugjes van Victoriaans Engels en beetje Italiaans, heeft deze mooie havenstad toch wel een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Helaas had ik maar 1 middagje om het geheel te bekijken. De trollytrammetjes waren toch wel het hoogtepunt :P Helaas zijn er maar 3 in werking zijnde lijnen die de steile heuvels van SF op en af rijden, maar het was om zo te zeggen 'masterlijk'. Na even over de boulevard gelopen te hebben, besloot ik toch maar de 20 dollar te betalen voor mijn Alcatraz ticket (ik dacht ik kom hier waarschijnlijk in de nabije toekomst niet meer, dus waarom de kans nie verzilveren). De audiotour was echt supergaaf :) Oude bewakers leidden me het complex rond met oude verhalen over gevangenen en hun pogingen te ontsnappen. En het is natuurlijk ook gaaf om op de locatie geweest te zijn waar 'The Rock' is opgenomen :P
Als 2e doel had ik me de 'Golden Gate Brug' gesteld. Hij is helaas niet van goud en ook nie goudkleurig, maar gewoon rood :) Het is wel raar, een paar dagen terug stond ik dus nog bij een van de beroemdste bruggen uit de wereld :) Ook wel stoer eigenlijk :P

Op mijn picasa website kunnen jullie de foto's en filmpjes (die vooral :P) van mijn middagje San Francisco bekijken.

Voor nu eventjes wat van Koninginnedag meepakken, tas inpakken, shipping up to Wageningen en dan morgenochtend richtung das schöne Deutschland. We gaan met wat vrienden, een vriend van me bezoeken, Edwin, die daar op stage is. Ik denk dat ik daarna wel van mijn jetlag af moet zijn :P

Ik wil jullie allemaal hierbij bedanken voor het lezen van mijn weblog en voor jullie enthousiaste reacties :)

Deze Uil zegt: en denk erom, oogjes dicht en snaveltjes toe, slaap lekker (dikke knipoog :P)

• 30 April 2009 - 07:54

Edje:

I'm shipping up to graduate! Woohoo
    I'm shipping up to graduate! Woohoo
    To find a job :D

• 30 April 2009 - 09:50

BERTHA:

MOOI MAN!
    wELKOM THUIS EN TOT GAUW.
    L.GR.VAN ONS