New York, New York!! and: Shipping up to Boston!!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Tom
01 April 2009 | Verenigde Staten, Urbana
Hey lieve kijkbuiskinderen,
Hier weer een berichtje van meneer de Uil die helemaal naar de andere kant van de Oceaan gevlogen is. Dus..
Ik zit nu in het hostel (L-hostel) in Harlem. Met mijn koffers even gelopen door het Central Park, maar daarna toch maar de bus genomen :) Ben net aangekomen en even gebruik aan het maken van de gratis WiFi. Ok even bij het begin beginnen. Het begon allemaal voor dit weekend :) Met al mijn bagage (puf puf..) was ik vrijdagochtend met de bus naar Chicago gegaan om vandaar uit naar New York te vliegen. Het is een hectische week geweest met afronden van mijn experimenten en mijn presentatie doen. Maar het is allemaal goed gelukt.
Afgelopen weekend dus in New York het Big Apple Tournament toernooi gespeeld (floorball). Ik verdedigde de eer van de Chicago Blues. Het was echt supergaaf. Ten eerste zaten we in een hotel (Pensylvania) tegen over Madison Square Garden (daar waar grote sportwedstrijden gespeeld worden). Ik kwam daar aan en haalde de sleutel op. En ben direct op een van de kleine 2 persoonbedden gaan ligen (we sliepen met 4 teamgenoten op een kamer). Na een paar uur werd ik wakker gemaakt door teamgenoten die binnen kwamen en zeiden dat ze geklaagd hadden bij de receptie en dat we gingen verkassen naar een betere kamer :) Dus toen had ik ineens een vet groot bed en een mooi uitzicht vanaf de 14e verdieping :)
Ten tweede speelden we in het River Bank State park aan de rand van Manhattan aan de kant van New Jersey. Ten derde iets over het toernooi zelf. Ik speelde center in de 3e lijn. Het was eventjes wennen, want ik heb jaren verdediger gespeeld en nu moest ik weer op mn oude SonicsII plekje spelen. Maar het ging best goed. Alleen de eerste wedstrijd waren we nog wat aan't slapen zodat we onnodig met 3-2 verloren. Daardoor moesten we in de halve finale tegen een heel goed New Yorks team (we hadden de kwartfinale makkelijk gewonnen). Helaas verloren we net met 2-0 (laatste was een empty net goal). De wedstrijd om de bronzen plak hebben we de tegenstander gewoon overrompeld en met 8-1 ofzo gewonnen. Haha zaterdagavond was ook wel mooi. De zweden in mijn team wilden heel graag Zweden Portugal zien (WK kwalificatie). Dus wij ons haasten over Times Square (dat mooie plein met al die neon lichten midden in New York). Bleek dat Nederland ook net gespeeld had. Dus ik heb mijn Nederlands ook weer even opgehaald met de aanwezige Nederlanders :)
Maandagochtend vroeg met de goedkopie bus (15 dollar) naar Boston. Was wel 4 uur, maar het was de moeite waard. Ik ging bij Liesbeth op bezoek die bij haar grote held Walter Willet werkt (in de voeding). Het was echt super om weer iemand van thuis (Wageningen) te zien. Ze had het helaas erg druk, dus we konden mekaar alleen 's avonds zien. Ik kwam daar net na de lunch aan en heb 's middags een beetje in de stad rondgelopen. Het is eigenlijk best wel een kleine stad, Boston. Qua grootte is het zoiets als Rotterdam. Maar het is zo'n belangrijke stad. Daar is de Amerikaanse revolutie tegen de Britse kolonisatie begonnen.
Ok...ik moet even gaan eten. Heb nu al nieuwe mensen ontmoet en we gaan even eten. Ik typ de rest morgen :)
Tom
Tom