De sneeuw is terug!!!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Tom
15 Januari 2009 | Verenigde Staten, Urbana
Ok stel je voor. Je komt je apartement uit 's ochtends. De vorige avond was er nog geen vlokje aan de lucht. Na de eerste stap naar buiten, zinkt je schoen iets minder dan een halve meter de sneeuw in. Je knippert met je ogen vanwege het zonlicht dat weerkaatst op de witte deken. Je ziet auto's heel erg langzaam rijden, met nog sneeuw op hun motorkap. De geparkeerde auto's zijn ingesneeuwd. Je gaat maar weer naar binnen om je muts op te doen. Op weg naar het lab, guurt de wind langs je wangen en je denkt, dit kan best wel eens een hele barre wandeling worden. Je ogen zijn moeilijk open te houden, omdat je wimpers zijn bevroren :)
Ok vandaag was het dus zo'n dag. Gelukkig zitten we in en best wel warm lab. Alle verwarmingsbuizen van het gebouw lopen hier in de kelder, dus soms is het zelfs te warm (terwijl het buiten vriest, ja ik weet het, het is raar).
Zo heel veel uitgaans nieuws heb ik niet. Dinsdagavond was ik even naar Crane Alley geweest (een kroeg op loopsafstand). Ze hebben daar 3 grote pooltafels en een pooltoernooitje elke dindag. Alleen je moet je met een team van minstens 5 en mas 8 personen inschrijven. Du ik heb maar wat gekeken. Ik kwam wel in gesprek met een kerel die me uitnodigde voor aanstaande zondag. Er is dan at 3 pm a 3 bucks tournament (om 3 uur 's middags 3 dollar betale om te spele op 't toernooi). Je kunt ook geld inzetten op jezelf :) Dus daar ga ik zondag even heen.
Komende zaterdag heb ik de TOEFL test. Die is voor internationale studenten en moet bewijzen dat ik goed genoeg Engels kan. Ik heb van mijn Chinese labgenote een heleboel oefenmateriaal gekregen, maar het schijnt niet zo moeilijk te zijn. Beetje Engelse teksten lezen en begrijpen en ik geloof dat er ook een spreek gedeelte bij zit. Komt wel goed.
Mijn sollicitatie is rond aan't gaan. Het was wel geinig. Een paar dagen terug kreeg ik van een mevrouw die in de comissie zit (en ook een eigen lab heeft) een e-mailtje. Ze had mijn CV gelezen en zag dat ik met planten en stikstofbindende bacterien had gewerkt. Zij werkten daar in hun lab ook mee en ze wilde haar onderzoek beetje aanprijzen aan mij :) (volgens mij had ze gewoon aio studenten nodig :). Ik was best wel gevleid met dat ze een onderzoek aan mij aanboden om te bekijken. Maar ik heb haar een net e-mailtje terug gestuurd met een bedankje voor de interesse, dat ik haar onderzoek heel erg interessant vind, maar dat het niet echt mijn ding is :) Het betekent trouwens ook wel dat mijn sollicitatie serieus genomen wordt en dat ze er goed naar kijken in ieder geval. Ik geloof dat de commissie vandaag voor het eerst bij elkaar komt om te vergaderen, dus ik moet nog even wachten. Spannend!
Verder gaat het op het lab nog steeds goed. Mijn begeleidster gaat de 18e even naar HongKong naar een of andere conferentie. Aangezien ze van origine ook uit HongKong komt en daar al een hele tijd niet meer is geweest is ze helemaal enthausiast en in een goede stemming :) Samen met Jessie, een labgenote van me, is ze nu een vak aan het voorbereiden voor komende semester. Daar zitten ook practica bij en ik stond naast hen toen ze er over aan't praten waren. Voor de gein (of serieus, ik weet het nog niet) vroeg mijn begeleidster aan mij of ik zin had om mee te helpen. Ik zei: volgens mij kan ik dat wel leuk vinden :) Het is in februari ergens, dus ik zie het wel of ik bij mag springen. Lijkt me wel geinig, beetje studenten uitleggen over hoe ze hun reacties moeten doen enzo :) Het is wel wat ik, als ik aangenomen wordt, in de toekomst ook zal moeten doen (om mn geld te verdienen). Dus waarom niet?
Ok, volgende week komen de feestverhalen weer hoor ;) Don't worry ;)
Ok, volgende week komen de feestverhalen weer hoor ;) Don't worry ;)
15 Januari 2009 - 17:40
Edje :
Wat klinkt dat allemaal serieus! Ik zou bijna denken dat je afgestudeerd bent ;)
Ik wacht met smart op de feestverhalen! -
15 Januari 2009 - 20:40
Bertha:
Lijkt me best wel leuk zoveel sneeuw.
We hebben hier ook een beetje winter gehad.
Ik heb ijszeilen op het oldamtmeer gezien en heb op het meer gelopen (ik heb geen schaatsen meer)
Best leuk.
Best spannend van je sollicitatie,ik hoor wel hoe het afloopt.
succes en tot de volgende ronde. -
15 Januari 2009 - 20:41
Edje:
Oh ja.. nog zeven dagen en dan is het zover!!! Tot die tijd, iedere dag 1,2,3 tequila ;) -
16 Januari 2009 - 06:57
Pietie:
Eindelijk heb je het door dat je soms beter de muts op kan zetten. Kan ik hier even een bewijs van krijgen.
Succes met je toets -
16 Januari 2009 - 09:55
Ellen Slegers:
Hoi Tom,
cool overvallen worden door de sneeuw. Je werd in ieder geval goed wakker :-P.
Echt leuk trouwens dat je dat practicum mag gaan begeleiden. Kun je al wat wennen aan de komende 5 jaar :-D. Weet je of er veel andere mensen op zo'n aio positie solliciteren?
Veel succes met je toets morgen, gaat je vast goed af!
groetjes vanuit Finland -
21 Januari 2009 - 17:17
Edje:
Nog een nachtje slapen... of nog een, twee, drie tequila ;) -
28 Januari 2009 - 14:27
Reina:
Hee Tom, sneeuw dat hebben we hier nog niet gehad. Wel heel mooi oan it reedriden west.Jij hebt het daar naar de zin volgens de verhalen. Je neef heeft ook reisplannen. Wordt vervolgt.Hartelijke groeten uit Moddergat