Mooi weer! de laatste loodjes! en de roadtrip! - Reisverslag uit Urbana, Verenigde Staten van Tom Uil - WaarBenJij.nu Mooi weer! de laatste loodjes! en de roadtrip! - Reisverslag uit Urbana, Verenigde Staten van Tom Uil - WaarBenJij.nu

Mooi weer! de laatste loodjes! en de roadtrip!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Tom

15 Maart 2009 | Verenigde Staten, Urbana

Weer eens tijd voor een weblogje :) Het is echt superlekker weer hier nu. Gistermiddag ben ik snel het lab uitgerend (wist eigenlijk ook niet waarom ik daar was) en vandaag heb ik lekker van het kortebroekenweer (ja, het is er toch echt, Ellen) genoten. Net even boodschappen gedaan. Was wel geinige situatie. Ze betalen hier mensen die speciaal voor jou je boodschappen inpakken. Maar er stond even niemand om mijn boodschappen in te pakken, dus ik pak een paar tasjes hup hup doe het even zelf. Toen de cassiere klaar was met scannen keek ze me aan "zo dat is snel, heb je dat vroeger gedaan ofzo :P?". Ik heb haar maar even uitgelegd dat in Nederland iedereen bij de Aldi z'n boodschappen snel moet inpakken; dat je anders gezeik krijgt van de volgende klant :P (maar dan netjes in't Amerikaans gezegd :P).

De laatste loodjes van mijn stage. Jaja nog iets minder dan 2 weekjes en dan zit het erop. Ik ben er vorige week achtergekomen dat de methode waar ik mee bezig was (en voorgesteld door mijn begeleidster) eigenlijk helemaal niet zo goed werkt (ja duurde ff). Zij is zeg maar goed in de ruwe moleculaire biologie met alleen maar genen die goed tot expressie komen. Mijn gen heeft zeg maar een laag expressie niveau en dan kun je het je niet veroorloven om RNA of DNA kwijt te raken bij sommige stappen. Nu hebben we samen (naar mijn idee) de methode wat aangepast en hopelijk krijg ik het deze week voor elkaar. Anders..jammer dan. Dan presenteer ik gewoon de resultaten die ik tot nu toe heb en sluit ik het af.

Vandaag heb ik ook even mijn reis gepland en alvast wat dingen geboekt. Het eerste plan was om een auto te fixen en van de oost naar de westkust te rijden (born to be wild style zeg maar). Alleen dat bleek toch ietsje duurder en ongemakkelijker dan verwacht, dus hebben we de reis nu wat aangepast. We zijn Erik, een Finse vriend van mij (die ik uit Wageningen ken van 't floorball) die overkomt uit Finland en waar ik een tijd mee ga reizen, en ik. Om het even op een rijtje te zetten is hier het ruwe schema:
eind deze maand floorball toernooi in New York (Manhattan om precies te zijn). Daarna 2 a 3 daagjes naar Boston, Liesbeth (meid die ik ook van't floorball ken uit Wageningen en die op Harvard werkt aan voeding). Dan weer terug naar New York en daar die Finse vriend van't vliegveld halen. Samen NHL ijshockey wedstrijd bekijken (New York Rangers vs Montreal Canadiens). Daarna naar Washington om wat monumenten te bekijken voor 1 a 2 daagjes. En dan vliegen we naar Los Angeles. Daar gaan we beetje rondhangen (Californication) aan de kust en voor een paar dagen een auto huren om een trip te maken naar Las Vegas (1 a 2 nachtjes). Hij gaat zo rond de 24e weer terug, want hij moet weer werken thuis. Ik ga dan nog paar dagen bij een Chinees meisje (oud studiegenote van me) op bezoek in Davis (vlakbij San Francisco). We zijn van plan om naar Yosemite national park te gaan (een mooi natuurgebied dat daar in de buurt ligt (voor Amerikaanse begrippen dan).

Puf...uiteindelijk pak ik de 27e om 11 uur 's avonds (lokale tijd) 't vliegtuig om om 5 uur 's nachts (lokale tijd) in Chicago aan te komen. Daar pak ik om 11 uur 's ochtends het vliegtuig naar Philadelphia om vanuit daar naar Schiphol te vliegen en de 29e om 8 uur 's ochtends daar aan tekomen :)
En dan ga ik lekker ontbijten met een broodje kroket en een patatje :)

Ik heb er vet veel zin in :) Nog even een presentatie in elkaar knallen en presenteren aan de mensen in't lab, verder hard werken in't lab de komende dagen. Maar daarna toch echt lekker relaxen :)

Ok ik ga even een ijsje pakken en dan heerlijke pasta salade maken.

Laterrr!!!!

• 15 Maart 2009 - 22:52

Pietie:

Hoi Tom fijn weer wat van je te horen. Lekker positief ben je bezig.Veel plezier met je laatste loodjes en je trip.
    See you in Holland.
    groeten van p.t.

• 16 Maart 2009 - 06:10

Ellen Slegers:

Da's nog eens een 'zonnig' bericht om de morgen mee te beginnen. Ik moet je toch maar geloven met die korte broeken hè? Hier wordt het ook al warm hoor! De sneeuw is al wat gesmolten :P en een graad of 3 overdag....
    De plannen voor de roadtrip zijn echt gaaf!! Maak maar veel foto's, ben vooral benieuwd hoe Las Vegas is! O, en natuurlijk de groeten aan Yu Ming van mij.

x Ellen

• 16 Maart 2009 - 11:08

Justin:

Ha Tommie!

Hier probeert de lente de winter te verdrijven, maar dat lukt nog niet zo goed: aan het eind van de week is er weer nachtvorst....

Geniet van de zon, succes met de laatste loodjes en de groeten aan Liespret en Erik de Fin!

Take care Justin

• 16 Maart 2009 - 21:03

Bertha:

Dag Tom,

Succes in het lab en met je presentatie.
    Hierna veel plezier met je reis.

Liefs,ook van Oma

• 23 Maart 2009 - 20:52

Edje:

1,2,3 tequila tijdens een skype date op vrijdag?