21 years or older - Reisverslag uit Urbana, Verenigde Staten van Tom Uil - WaarBenJij.nu 21 years or older - Reisverslag uit Urbana, Verenigde Staten van Tom Uil - WaarBenJij.nu

21 years or older

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Tom

09 November 2008 | Verenigde Staten, Urbana

Goedendag lieve kijkers,

Hier weer een avontuur uit het leven van Tammo Jelmer :P

Het was een week vol belevenissen. Het labwerk wat overdag doorging sla ik maar even over, maar ik ben nog steeds hard aan de gang. Hopelijk komen de resultaten aan het eind. Mijn begeleidster is momenteel hard bezig om wat geld binnen te krijgen (ze is een grant proposal aan't schrijven). Ons lab is namelijk niet zo heel rijk. Even wat bewijs hiervoor voor de insiders: alle apparaten die van overal vandaan verzameld zijn (ik moet nog steeds een foto maken van de HPLC kolommetjes die op allerlei soorten manieren en met allerlei slangetjes ertussen op de muur bevestigd zijn :) en we meten de DNA en RNA concentraties nog steeds met een oer oude spectrophotometer. Afgelopen zaterdag heb ik zelfs van mn eigen 15 dollar bij de 2e hands winkel een nieuwe bureaustoel gehaald, want de oude was ergonomisch niet zo verantwoord :P Dan weten jullie even hoe het ervoor staat.

Afgelopen dinsdag was er natuurlijk the election night. We gingen naar de kroeg om daar de ontknoping van de verkiezingen te volgen. Het was blauw tegen rood. Rood begon goed door een paar twijfelende staten naar zich toe te trekken. Veel van de grote staten in het midden van het land waren ook voor rood. Gelukkig wonen er in de hele grote staten niet zo heel veel mensen, want als je naar de oppervlakte rood en blauw keek, kon rood best nog wel eens de verkiezingen winnen :P Maar gelukkig won blauw de wedstrijd en ben ik getuige geweest van een memorabel moment in de historie van de US of A. Voor het eerst een president met een donkere huidskleur (had Tupa toch niet gelijk :P). Ik hoorde dat Berlusconi gezegd had, toen ie in Rusland was, dat die nieuwe president best een leuk kleurtje had.
Wat opviel was dat echt iedereen muisstil was bij de toespraken. Van zovel McCain als Obama. Ik weet nog dat ik dacht: dat gebeurt in Holland echt niet bij Balkie of zelfs Bea niet. De toespraak van Obama was inspirerend en erg mooi. Ik hoop alleen dat de dollar nog een tijdje laag blijft t.o.v. de euro :)
Eenmaal buiten, was het een gekte van jewelste op de straat. Zelfs in het kleine Urbana en Champaign was het dik feest. Mensen het volkslied zingend, op de foto met de kartonnen Obama. Ik heb genoten :)

Afgelopen weekend weer op stap geweest met de Noren en de Zweden. De vrienden van de Noorse professor kwamen hier op bezoek en ik werd vrijdagavond opgebeld of ik mee wilde naar de kroeg. Eerst gezellig naar downtown Champaign geweest, daar lekker gedronken en wat gepooled. Er waren wel een paar oudere vrijgezelle dames die ons erg leuk vonden geloof ik :P Toen we die achter ons gelaten hadden, gingen we naar de Silver Bullet (daar waar je geen foto's mocht maken :P). Ik was alleen vergeten om mijn paspoort mee te nemen. Maar gelukkig heb ik met mijn verbale kwaliteiten en mijn nederlandse rijbewijs me naar binnen weten te praten. En natuurlijk een mooi stempeltje (21 years and older) gekregen. Heerlijke goedkope lapdance gekregen (ja Hans en Liesbeth, nu pak ik het beter aan ;). Maar we zijn niet lang gebleven, het was allemaal erg nep. Anders (een van de Noren) en ik kwamen buiten in gesprek met wat dames die binnen werkten en een sigaretje aan het nuttigen waren. Alleen waren we na een tijdje de groep kwijt en moesten we een end lopen. We besloten om maar wat Obama borden uit de voortuinen van mensen te verzamelen (verkiezingen waren toch over). Met een stuk of 6 borden onder onze arm kwamen we aan het einde van de lange straat, waar we feestgeluiden hoorden. Toen we eenmaal het feest hadden gelocaliseerd en 2 rode bekertjes (iemand zei dat je daarmee binnen moest komen, maar kweet nog steeds niet of ik dat moest geloven :P) hadden geregeld, liepen we de trap op naar de deur van het studentenhuis. We hadden nog steeds die Obama borden onder onze arm en deden alsof wij een item deden over Obama en dat we hier even kwamen informeren :P. Grandioos feest, zo als niemand je toch kent :P

Tot zover de drank en feest verhalen. De Secret Supermarket Cameraman is ook weer op pad geweest. Ik woon natuurlijk nu in een andere buurt en ga naar andere supermarkten :). Op loop afstand is hier de organic shop Strawberry fields (nee niet forever :P). Iets verder zit Meijer (een ander filiaal dan de eerste). Ik heb dan ook eindelijk boerenkool gevonden :) En ja hoor, ook rookworst (dan wel geen unox, maja). Mijn huisgenoot Kevin die heeft toegestemd om mee te eten morgen. Het weer is langzamerhand aan't omslaan en het wordt echt koud. De sneeuw is er nog niet, maar komt over een tijdje :) Ik kijk er naar uit.

Groeten Pjolters :P (Noors voor 'shots', zoek maar op in't drankwoorden boek, mama)

• 10 November 2008 - 06:57

Edje:

Tot zover de drank en feest verhalen? Uhhum.. een lapdance; daar had je niets over gezegd! Of waren er dingen die meer indruk hebben gemaakt? :P

Zo te horen heb je de smaak te pakken. Ga zo door ;)

• 10 November 2008 - 18:43

Ingrid:

Volgens mij wil je straks helemaal niet meer terug...

Ik ben benieuwd naar je volgende avontuur!

• 11 November 2008 - 11:33

Bertha:

Het is weer mooi om je verhalen te lezen.

groetjes van ons en ook van Oma, Giny en Adolf

• 12 November 2008 - 14:14

Anoek:

Hai Tom, kheb net voor het eerst je weblog gezien (was Frank vergeten me te vertellen) en ik heb meteen maar "even" al je avonturen gelezen. Volgens mij heb je het erg naar je zin daar :) Een aantal dingen die je typt zijn herkenbaar maar anderen zijn nieuw voor me, leuk om te lezen. Ik wens je een toptijd! Groetjes van Frank en mij

• 19 November 2008 - 19:56

Ellen:

Leuke verhalen Tom!! Ik ga het zeker bijhouden, heb ook genoeg ontwijkende momentjes op kantoor ;-).

Heel veel plezier verder, maar ik weet zeker dat dat je gaat lukken.

groetjes Ellen